Zoek op cursusVerfijnen
De cursus start in:

Waar?

Thema's

Paul Delvaux - lezing

Locatie: Hellevoetsluis; Cultuurhuis Nieuwe Veste (Studio 9)
06-02-18
​Lezing over het leven en werk van Paul Delvaux.

********
De Kunsthal in Rotterdam houdt vanaf 1 november een overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar Paul Delvaux (1897-1994). Hij geldt als één van de belangrijkste schilders uit de Belgische kunstgeschiedenis.  Met in totaal negentig werken, waaronder ook aquarellen en tekeningen,  brengt de Kunsthal een eerbetoon aan Delvaux. De tentoonstelling valt ook samen met het 25-jarig jubileum van de expositieruimte in het Museumpark.

Veel werken zijn afkomstig uit de privéverzameling van Pierre en Nicole Ghêne-Rahm. De schilderijen zijn ondergebracht bij Museum van Elsene in Brussel. De selectie kunstwerken uit deze verzameling is aangevuld met schilderijen uit andere museale en particuliere collecties. 

De tentoonstelling laat bezoekers de wereld van Paul Delvaux zien aan de hand van zijn belangrijkste thema's: het vrouwelijk lichaam, dromen, het mysterie, reizen en treinen, en eenzaamheid.

De tentoonstelling 'Paul Delvaux. Meester van de Droom' is van 1 november tot 25 februari 2018 te zien in de Kunsthal. Voordeel met je biebpas: 5%Heeft u belangstelling voor deze cursus/activiteit? Stuur dan een e-mail naar Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Vermeld u hierbij ook de naam/datum van de cursus/activiteit
Prijs: € 10,00
Aantal: 1
Periode:  06-02-18
Adres: Opzoomerlaan 106
3221 ap Hellevoetsluis
Min. aantal deelnemers:    5
Max. aantal deelnemers:    25
Standaard prijs:    € 10.00


Grotere kaart weergeven

Vertrekpunt:

Dag Tijd
06-02-18 13:00 - 15:00
Inloggen

Copyright © Volksuniversiteit Zuid-Hollandse Delta